Вярващи напълниха храмовете: Да бъдем смирени, да почетем името на Господ

В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово
3 май 2024 17:46, Анисия Иванова
50

Православният свят днес скърби заради страданията на Божия син, разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на цялото човечество. Храмовете през целия ден са изпълнени с вярващи, които се прекланят пред саможертвата на Спасителя.

В храма "Света Неделя" бяха отслужени царски часове. Песнопенията в тях бяха посветени именно на страданията на нашия Господ Иисус Христос. В центъра на храма е пресъздадено разпятието на Голгота. Пред него са Светата плащеница - парче плат, на което е извезан образът на Спасителя, както и Светото евангелие.

"В тези времена ни е трудно да бъдем търпеливи, но трябва, защото Бог не обича тези, които са непослушни", каза един от миряните, отишли да се преклонят под Светата плащеница.

"Трябва да бъдем смирени, да ставаме по-добри и да сме по-милосърдни, да почетем името на Господ Бог", призоваха други граждани.

Храмовете в цялата страна ще останат отворени за всички, които искат да се преклонят под Светата плащеница. В 19:00 ч. в "Света Неделя" започва и Опелото Христово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: църкваВеликденГоспод
Още от ЕС
Австрийската полиция задържа българин, превозвал нелегални мигранти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
една преди 2 седмици
Не е по нашия ум да кажем има или няма бог. Но някакви си измишльотини да ми отреждат място на роб в тоя свят, не. Защото какво значи, освен робство, напълно да се подчинявам на мъжа, ами той може да е всякакъв, пък и да не е дори, винаги да съм мълчала и още куп небивалици. От километър се вижда, че това в двете основни религии е измислено от мъже, та да си имат доживотни роби, защото навън се подчиняват, щащ не щат.
45
2
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Те затова поповете наричат тези, "смирените" христово стадо, а Иисус техен овчар :))) По-конкретно и точно казано, няма накъде. Да вземат тези вярващите да пратят едно писмо и да питат путиновата владика дали е смирен, след като проповядва за война в Украйна :)))
44
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
По-глупава религия от християнството няма. Учи те да си смирен, тоест да си подчинен poб и да не мрънкаш много-много и да даваш на ближния. Все едно да проповядвам на лъвът да е смирен и да не убива невинните антилопи :))) Човекът е върховен хищник и да оцелее, трябва да се бори яко в живота и да гази по-слабите, тези дето от безпомощност се наричат "смирени". т това най-много печелят поповете. Касичка за помощи, суджуци и дамаджани им се носят. После парите в Ролекс-и и Мерцедеси :)))
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имам въпрос към редакцията.Защо толерирате това изчадие адово,което редовно богохулства с този ник Българка?Редовно пише и не я триете.Как не ви е срам?!Това изчадие редовно пише срещу всичко религии обаче това за подмиването със светена вода е страшен грях и богохулство.
42
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 42:Долна станаистке,ще горш в ада за това,което пишеш!!!Никва българка не си,а долно изчадие с неопределен пол.Как не те е срам такива неща да пишеш за светената вода?!Това е богохулство!От редакцията защо не триете такива?!
41
6
 
6
 
! Отговори
Българка преди 2 седмици
На Разпети петък е редно младите православни първескини да се подмият отдолу със светена вода за полово дълголетие и вагинална свежест в прослава на Господа Бога Вседържател.
40
4
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Вие господня вечеря взехте ли?Знаете ли защо се взема?Кръщенията??
39
5
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Това е другата изкривена дума ближния.Кой е твоят ближен????Я вижте чуждите преводи какво означава тази дума????Ще ви подскажа : съседа си.Съседа на работа, в университета, където живеете и държавата в която живеете. Съседа е човек който познавате малко или много!!!!!!!!!! Човек който не познавате как го обичате????? Превода на православната църква е абсолютно неверен!!!!Мислете като хора.
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Човек трябва да е смирен към природата и света, защото са по-силни от него. Да обича ближния и да е спокоен към хората които го изнервят, защото всички сме смъртни. Обичай за да бъдеш полезен в този свят на лъжи и лицемерие.
37
6
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Руйно вино и чеверме кон не обича бре?)))))А да тия ухапаните веганите)))
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А невярващите сме на Чеверме и руйно вино :)))
35
4
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Искат да манипулират бедните маси..Цяла полит стратегия започваща от долу сред църковната политика.Нищо общо с Христос и делото му на кръста...Ще изобличавам и свещенници и пастори и всеки,който заблуждава използва манипулира хората. Жалко че ще изтрият коментара ми)))
34
2
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Ари Голберг тая дума си представи, че не е това подвеждащо значение уж смирено благословен.Видях много други преводи от православният , пише благословени са вярващите, благословени са бедните по дух, благословени и т.н.Когато казвах ,че искам да съм благословен, много бг вярващи веднага да ме укорят, ооо ти искаш да си богат . Кривото разбиране, че след като е вярващ човек трябва да е беден е лъжа, понеже като е беден е по смирен, защото аналогията беден смирен е пълна щуротия на тези,които ис
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-правилно е да се напише, че са вярващи от източния клон на християнството, а не общото вярващи.
32
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Бонго, вероятно също си имам разбиране за смирение, което бих сравнил. Аз съм готов да се поправя или да променя мнението си, стига да разбера, че не съм разсъждавал правилно. Не съм горделив.Смирение често си мислим, че трябва да ходим с главата надолу, ама не е тъй много))).Себеотрицанието от собствените си разбирания е верен път, но спрямо кого се самоотричаме..И в името на какво?Риторично питам.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вярващи в какво, в почивните дни ли? Защото богове и религии колкото си щеш, а техните говорители са милиони, дори не могат да се разберат помежду си. Защо авторът под вярващ разбира само в източната църква? Това е меко казано дискриминация към останалите вярващи в наука, в добро, морал и не се кланят на този или никой бог.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Вярващи" само по празниците които правят опашки като в магазин за евтини продукти, не са вярващи!! Смирението и любовта към ближния трябва да е в сърцето ти, не в църквата.
29
4
 
3
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 2 седмици
Блажени са Вевующите, ако не бяха те, сега аз и братчедите ми и по бащина и по маайчина линия, щяхме да трябва да р0ботиме! Моше, я пусни печатницата в централната ни банка, че свърших кеша за Вервующите да го зар0ботят!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Бонго преди 2 седмици
Дефиниция за смиреност може да се намери на много места, но едва ли ще ти хареса. А в големия цирк призоваващите за смиреност всъщност са най-агресивни.
27
2
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Слава на Исуса 24 ти