Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: УкрайнаРусияЛавров
Още от Русия
Руска ракета падна... върху руски град
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV ------------ докъде се е докарал тъпанаря, да го търсят за интервюта само от босненски или венецуелски ТВ-та!
266
2
 
1
 
! Отговори
Умният човек преди 1 седмица
Разбира какво означава никой да не иска да говори с теб и съответно се коригира.Глупавия се чуди защо е така и обвинява другите за собствените си грешки!
265
2
 
2
 
! Отговори
милан преди 1 седмица
Руснаците заплашват с ядрено оръжие, но самите те не могат да идат, там където го пускат, защото всичко се отравя, така че руснаците никъде няма да идат. Сами се прецакаха с Украйна.
264
2
 
3
 
! Отговори
Дяда Бидонев преди 1 седмица
ОЙЙЙЙ ИЗПИТА У ХАРВАРД БИЛ ДА СИ НАМЕРИШ НОСА С ДВЕ РЪЦЕ И ТИ ДАВАЛИ ДИПЛОМ!НАШИЯ *** КИРЧО БИЛ НАПРАВО ГЕНИЙ МОЖЕЛ ДА ГОВОРИ И ЗНАЕЛ ДУМИ НА АНГЛИЙСКИ!ВАДЕЛ ПИПЕТА ОТ НОСА СИ И ГИ ЯДЯЛ ЗАТОВА ГО ИЗБРАЛИ ЦРУШНИЦИТЕ ДА СМЕЛИ БЪЛГАРИЯ ЧУЖДА ЗА НЕГО ДЪРЖАВА!
263
3
 
3
 
! Отговори
ЧВК ВАГНЕР преди 1 седмица
КАКВО ЩЕ ПРЕГОВАРЯТЕ С ТИЯ ШМАТАРОЦИ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МУ ПУКА РАЗКРИТИ СА ЧЕ СА ПЪЛЕН ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ!МАЧКАЙ ВОВА И ХИЧ НЕ ГИ СЛУШАЙ!ТЕХНИКАТА ИМ ДОПОТОПНА!РАКЕТИТЕ ИМ СЪС БАРУТ ОТ КИТАЙСКИ КИБРИТИ ТАНКОВЕ ОТ МУКАВА УНИФОРМИ ОТ ВЪШКАРНИЦИ!ЕДИНСТВЕНАТА ИМ СИЛА СА ФЕКАЛКИТЕ ДЕТО ГИ ЗАРЕЖДАТ В ДЖЕНДЪРСКИТЕ КВАРТАЛИ МНОГО ВОНЯЛИ И ТОВА БИЛО НАЙ СИЛНОТО ОРЪЖИТЕ!
262
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
110 г. УПАДЪК НА РУСИЯ ! За последните 110 години повече от 20 000 000 образовани руснаци са напуснали Русия и са обогатили със способностите си Западната Цивилизация. Защото Западната Цивилизация цени Човека, който се Самоусъвършенства !
261
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истина е, че шантажират и лъжат. Минските споразумения също бяха измама. Дори Меркел си призна,че Минските споразумения са били с цел да се въоръжи Украйна. Западът излъга и по времето на Горбачов. Тогава обещаха да не се разширява НАТО на изток с нито един инч. Горбачов изтегли 300 000 съветски войника от ГДР, за да падне Берлинската стена и да се случи обединението на ФРГ и ГДР. След падането на Берлинската стена НАТО не спря да се разширява на изток. И в Украйна искаха да стигнат.
260
3
 
6
 
! Отговори
Никой преди 1 седмица
Не иска да говори с луд кон за връзване
259
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименКоня не е бита карта, а чака и гледа, коня ще ви отнесе, ако се оссерете и прекалите!
258
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путлерофашистите усещат как примката се затяга и затова е целият рев. Китай ги отряза, скоро и останалите от Брикс, ще им остане само Северна Корея и Иран като съюзници и тогава те ще се молят за мир, при каквито условия постави Украйна.
257
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 252: спри водката, че ти е мухлясал мозъка. Пантерата е в пъти по добра от Т-34, Тигъра също, МП-42 е бащата на калашника, МГ-42 се използва до ден днешен, Ми-262 първият приет на въоръжение реактивен изтребител, Арадо 162 реактивен бомбандировач, ФАУ-2 е бащата на руската и американската ракетна програма, Фриц -Х първата радио управляема бомба. Единственото качество което руските бракми са имали е количеството, за 1 немски танк да загубят 5 руски се е смятало за победа.
256
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия драпа да е империя, но са и приготвили падението на турската империя.днес Украйна, утре далечния изток, после Сибир. Ще я разкъсат и изядат демократично.
255
0
 
5
 
! Отговори
СЕЕШлиВЯТЪРжънешБУРЯ преди 1 седмица
254
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БЕЗ ПАНИКА МОЛЯ, НАТО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! А ГАЗ И ПЕТРОЛ ВСЕ ПО МАЛКО ЩЕ ПРОДАВА РУСИЯ ! И ДЕНГИ КАТО СВЪРШАТ, КРЕМЪЛ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ГЪЛЪБЧЕТО НА МИРА !
253
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кАпейки, я каза ли ви, че коня е бита карта и никой му не е зор кво казва или па още повече кво правят колхозниците?
252
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Вие не говорите, Украинците и нацистите, се криеха във и около жилищните сгради и използваха цивилното население като жив щит, украинските марионетки воюваха и срещу собствения си народ и стреляха по него десет години подред, стреляха и сега, директно в населението си, имаха и отряди отзад със западни инструктори, които убиваха украинските военни и войници, които не искаха да воюват, убиваха хора, търсещи вода и храна за децата си; защо не излязоха да воюват в полето и избегнат жертви?
251
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
путин умря в 2022. Куклата, която имитира жужето ме разсмива. Руските ядрени оръжия Сармат са с изтекъл срок на годност, който е 10 години. Отдавна плъховете са им изгризали кабелите, а допотопните им платки от зората на електрониката отдавна са мухлясали. Когато преди година Байдън беше на посещение в Киев, Кремълските мозъци наредиха да бъде изпратена една Сарма без ядрен заряд до Киев. Сармата се самовзриви при изстрелване над силоза си. ТОЛКОВА ЗА РУСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !
250
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен, Глупости, единственото по-добро на немците през ВСВ, са били снарядите, произвеждани в Чехословакия и не немските нацисти, а руснаците са взривявали техниката си и Катюшите, за да не ги докопат немците или може би ще ми кажеш, че руския танк Т34 не е бил многократно по-добър танк от немските през ВСВ? Големи "разбирачи" сте всичките!
249
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли някой тук, който желае същата съдба като Украйна за собствената си държава и народа си? Да каже името на държавата си, ако желае от същото за десет години! Украйна трябва да се прибира в родината си Русия и да е под контрол! Все пак, аз вярвам, че всичко ще завърши добре, дори зная , че ще е така!
248
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли някой тук, който желае същата съдба като Украйна за собствената си държава? Да каже името на държавата си, ако желае от същото за десет години! Украйна трябва да се прибира в родината си Русия и да е под контрол!